Commonly Questions About NTA UGC NET (16-30 Questions)

ugc net question papers

Commonly Asked Questions About NTA UGC NET  (16-30 Questions)

 

Answers of few frequently questions asked by NTA-UGC-NET aspirants are as follow:

Question 16:-  What is questions pattern of NTA-UGC-NET ?

Answer:-          Computer Based Objective Questions.

 

Question 17 :- From where we can download previous years papers of NET examination ?

Answer:-          Click here to download the previous years papers of NET examination.

 Question 18 :- How to manage the time for the NET examination preparation ?

Answer:-           As the NET examination is one of the toughest examination of India, time management is required essentially. An aspirant must allocate his or her time for all units, enhance question solving speed and choose authentic books as it saves the time.

Question 19:-  Which books are important for the First Paper of NTA-UGC-NET ?

 

Answer:-         No single book can cover all contents of NTA-UGC-NET. I would like to suggest few important books for                           the purpose. Click here to check the list of these books.

 

Question 20 :- What are the success secrets for NTA-UGC-NET ?

Answer:-          Click here to know the success secrets for NTA-UGC-NET.

 Question 21:- What is the cut-off for NTA-UGC-NET examination ?

Answer:-           Subject to subject it is different category wise in each result.

 

Question 22:-  From where can I get certificate of NTA-UGC-NET ?

Answer:-          E-certificates are issued to qualified candidates by NTA.

 

Question 23:-  Can I qualify NTA-UGC-NET through self-study ?

 Answer:-         Yes

 Question 24:-  What is the examination fee for NET examination ?

 

Answer:-          Category wise it is different (From Rs 250 to Rs 1000 Plus GST)

Question 25:-  Which websites are providing free mock tests ?

 

Answer:-          Click  here to practice for NTA UGC NET Mock Tests.

Question 26:-  Which organization conducts NTA-UGC-NET ?

 

Answer:-          National Testing Agency conducts NTA-UGC-NET

Question 27:-  How many questions are asked in NTA-UGC-NET ?

 

Answer:-         Total 150 Questions (50 Questions in 1st Paper and 100 Questions in

                         2nd Paper) (All are Compulsory).    

 

Question 28 :-  What is duration of NET examination ?

 

Answer:-          Total 03 hours.

Question 29 :-  Where are the examination centres for NET examination ?

 

Answer:-           More than 200 centres are selected for the purpose. You can check it according

                           to you from https://ugcnet.nta.nic.in/webinfo/public/home.aspx

Question 30 :-  For how many subjects NET examination is conducted ?

 Answer:-         You can select in more than 80 subjects in which NET is conducted.

                          You can check the one on https://ugcnet.nta.nic.in/webinfo/public/home.aspx

 

 

Essential Note:- The official website for this test is www.ntanet.nic.in  An aspirant must check all the rules and regulations regarding his or her eligibility and other terms and conditions earlier before filling the application form of this examination. The author or publisher will not be liable for any mistake or loss there upon.

 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *